Okulumuzda “Yabancılara Türkçe Öğretimi (6-12 Yaş) 1. Seviye Kurs Programı” Başlıyor

Okulumuzda “Yabancılara Türkçe Öğretimi (6-12 Yaş) 1. Seviye Kurs Programı” Başlıyor

Okulumuzda “Yabancılara Türkçe Öğretimi (6-12 Yaş) 1. Seviye Kurs Programı” Başlıyor

05.10.2017 3239

Okulumuzda bilhassa Suriye’de yaşanan iç savaş sonucu ülkemize iltica eden ve ilçemizde de hayatını sürdüren Suriyeli vatandaşlar başta olmak üzere tüm yabancı uyruklu öğrencilerimize yönelik 1. Seviye Kurs Programını hayata geçiriyoruz.

Yabancılara Türkçe Öğretimi (6-12 Yaş) 1. Seviye Kurs Programı kapsamında Besni İlkokulu Müdürü Yaşar GÜLTEN  Besni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet E. Aslan’ı makamında ziyaret ederek kurs ile ilgili dökümanları teslim ederek projenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Besni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet E. Aslan konuşmasında bilhassa Suriyeli Ailelerimize hitaben Ülkemizin her coğrafyasında olduğu gibi Besni’de sizlerle birlikte yaşamaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Mekke’den Medine’ye göç ettiği zaman Mekke’den Medine’ ye gelen Müslümanları konuk edip, nasıl misafir etti ise bizlerde siz değerli kardeşlerimizi misafir etmekten onur duyuyoruz. Bizler din kardeşi olduğumuz gibi, bu kursumuzla da “Dil Kardeşliğimizi” ilan ediyoruz dedi.

 

Besni İlkokulu Müdürü Yaşar GÜLTEN konuşmasında okulumuzda özelikle 1. Sınıfa kayıt olan 26 öğrencimiz başta olmak üzere üst sınıflarda da eğitim gören öğrencilerimize yönelik Yabancılara Türkçe Öğretimi (6-12 Yaş) 1. Seviye Kurs Programını hayata geçiriyoruz. Bu projemiz ile Türkçe’yi öğretmek, günlük hayatınızı kolaylaştırmak adına kursumuzu sürekli verimli tutacağız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum dedi.

 

05-10-201705-10-2017