İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) Tanıtım ve Bilgilendirme Eğitimi ‘ne Katıldık

15.10.2018 2733

11.10.2018 Perşembe günü, Besni Kız İmam Hatip Mesleki Anadolu Lisesi Konferans Salonu´nda,ilimiz 3. 4.sınıf öğretmenlerini kapsayan  İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) Tanıtım ve Bilgilendirme Eğitimi‘nin 3. Sınıf öğretmenleri için olanı düzenlendi.

Toplantıya Besni İlkokulu Müdürü Yaşar Gülten başta olmak üzere Besni Merkez, belde ve köylerdeki tüm ilkokul müdürleri katıldı.

Kesmetepe İlkokulu Müdürü Fikret ÜREY sunumunu gerçekleştirdi. Bu yıl şubat ayının  ikinci haftası ,Edirne ‘de dahil olmak üzere on iki ilde pilot olarak uygulanacağını söyleyerek seminere başladı.

İYEP ilkokulların, sığınmacılar, göçmenler, geçici koruma altındaki çocuklar ile mevsimlik tarım işçileri gibi tüm dezavantajlı öğrenciler öncelikli olmak üzere; önceki eğitim ve öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öğretim programlarındaki öğrenme alanlarında yer alan ve İlkokullarda Yetiştirme Programı kapsamında belirtilen kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen tüm 3 ve 4. sınıflara devam eden öğrencilerin bu alanlardaki eksik öğrenmelerinin giderilmesini, psiko-sosyal alanda da desteklenmesini amaçlayan bir tedbir programı olarak hazırlandığını söyledikten sonra okullardaki işleyiş,izleme ve raporlama hakkında bilgiler verdi.

Artık Öğrenemeyen Çocuk Kalmayacak, İYEP ile Tüm Çocuklar Öğrenecek diyerek toplantıyı sonlandırdı.

15-10-201815-10-201815-10-2018