Biz Anadoluyuz Projesi İlimizde Başladı

14.10.2017 1539

İçişleri Bakanlığının koordinesinde Valilikler tarafından yürütülen  "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında 194 öğrenci Adıyaman’dan Balıkesir’e gönderildi.

Uğurlama törenine Adıyaman Vali Vekili Adem Kaya, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal katılmıştır.

İçişleri Bakanlığının 180 günlük eylem planıyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 21 İlden 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun, Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret etmelerini sağlayarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması amacıyla, “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında öksüz, yetim, yoksul aile çocukları ile şehit ve gazi çocuklarından seçilen 194 kişilik ilk öğrenci kafilesi Adıyaman Valiliği tarafından Türk Hava Yollarından kiralanan uçakla Balıkesir’e gönderilmiştir.

4 gün sürecek programda öğrenciler akranlarıyla bir araya gelerek iller arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

14-10-201714-10-201714-10-201714-10-2017