5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajı

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajı

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajı

05.10.2017 3707

Besni İlkokulu Müdürü Yaşar Gülten 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Vesilesiyle Bir Mesaj Yayınlamıştır.

 

Gülten Mesajında;

 

“Kıymetli Öğretmen arkadaşlarım;

Besni İlkokulu’muzun eğitimin anlayışında merkez de her zaman öğretmen yer almaktadır.Bize göre eğitimin ruhu öğretmendir. BM’de öğretmenlerin toplum hayatındaki bu  bu önemine ve öğretmenlerin yaşadıkları çeşitli sorunlara uluslararası alanda ilgi çekmek maksadıyla, 1994 yılında UNESCO ve ILO’nun tavsiye kararı üzerine, “5 Ekim” gününü “Dünya Öğretmenler Günü” olarak kabul etmiştir ve o günden bu yana birçok ülkede bu gün kutlanmaktadır.

Bizim nazarımızda öğretmen; hayatını öğrencilerine adayan, yurdun dört bir yanında topluma değer katan ve geleceği inşa eden,peygamberlik mesleğini yerine getiren erdemli bir kişidir.Bizlerde bu erdeme uygun olarak hiç bir zaman ahlaksızlığı tercih etmedik.Her zaman ahlaklı bir başarısızlığı ahlaksız bir başarıya tercih ettik.

Bu sorumluluğun bilincinde; vatanımıza, milletimize hayırlı nesiller yetiştirmek için şevkle geleceğe ışık tutmaya devam etmeliyiz.

Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin “Dünya Öğretmenler Günü”nü kutlar, emekleri ve gayretleri için kendilerine teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

 

Yaşar GÜLTEN

Okul Müdürü