4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Mesajı

Okul Müdürü Yaşar GÜLTEN 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Mesajı Yayınladı

04.10.2017 1932

Besni İlkokulu Müdürü Yaşar GÜLTEN “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü” vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Bildiğimiz gibi yurdumuzda Hayvanları Koruma Derneği´nin 1908 yılında kurulmasıyla sistemli ve düzenli olarak hayvan sorunlarıyla ilgilenilmiş, konuyla ilgili olarak STK’lar kurulmuş ve bilinçlendirme çalışmaları günümüze kadar artarak devam etmektedir.

Söz konusu bu dernekler birleşerek Hollanda´nın başkenti Lahey´de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu´nu oluşturmuşlar ve 1931 yılına gelindiğinde 4 Ekim´i Hayvanları Koruma Günü ilan etmişlerdir.

Bu vesileyle; kafesteki kanaryanın ötüşünü dinlemek ne kadar güzel ise, akvaryumdaki balıkları izlemek de bir o kadar keyif veriyorsa tüm hayvanlarımızı sevecek ve onları koruyacağız. Çocuklarımıza minik dostlarımızla birlikte yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisi kazandırmalıyız.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününün minik dostlarımızın yaşama haklarının korunmasına, sağlıklı ve refah içinde yaşamalarına vesile olmasını temenni ederim”

04-10-2017