18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü Mesajı

16.03.2018 1592

Besni İlkokulu Müdürü Yaşar Gülten’in 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü münasebetiyle yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Bugün Çanakkale Zaferimizin 103. yıldönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz.

Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanlarımızın şahadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti´ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.

Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir.

Dün Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, Terörle Mücadelede bugün ise Afrin’de Şehit olan Asker aynı asker, aynı ruhtur…

Yahya Kemal Beyatlı’nın da dizelerinde de ifade ettiği gibi;

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.

Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.

Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,

Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm´ın!

Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz

Bir Kıbrıs Gazisi Evladı olarak bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”